Elektrifierade bilar

Toyota har mer än 25 års erfarenhet av elektrifiering – upptäck våra elektrifierade modeller och hitta den som passar dina behov bäst.

Vi erbjuder fyra olika elektrifierade drivlinor så oavsett var du bor i landet eller vad du har för livsstil, kan du hitta en som passar dig. Läs mer om hur våra olika drivlinor fungerar eller gå direkt till vår guide där vi hjälper dig att hitta rätt bil för dig och din livsstil!

För mer än ett sekel sedan revolutionerade förbränningsmotorn världen och gjorde oss människor mobila – men på bekostnad av vår gemensamma planet. Som följd av detta satte vi på Toyota redan 1993 som mål att bygga en bil med låga utsläpp. Fyra år senare föddes vår första banbrytande hybrid och vi är än idag lika engagerade och målmedvetna. Idag betyder våra innovationer att alla fordon från Toyota tillverkas med renare teknik, som minskar vårt klimatavtryck – och gör en positiv skillnad.

FAQ – elektrifierade bilar

Nedan finns vanliga frågor om våra elektrifierade bilar och vad som skiljer de olika drivlinorna åt.

Skillnaden mellan en hybrid och en elbil är hur de får energi. En hybrid växlar automatiskt mellan två kraftkällor, en förbränningsmotor och en elmotor som får elkraft från ett självladdande hybridbatteri. En elbil, även kallad batterielektrisk bil, körs enbart på elektricitet som laddats från en laddbox.

Hybrider och laddhybrider har en hel del teknik gemensamt – båda skiftar automatiskt mellan två kraftkällor, en bensinmotor och en elmotor. Skillnaderna är att laddhybriden har större batterikapacitet än hybriden för ännu längre körsträcka på enbart el. Hybriden är enbart självladdande medan en laddhybrid behöver en laddbox för att laddas.

Elbilar, drivs av ett elektriskt batteri som måste laddas när kraften går ner. En vätgasbil producerar sin egen elektricitet via en kemisk reaktion i bränslecellerna. Vätgasbilar erbjuder imponerande prestanda och klarar långa resor – med vatten som enda utsläpp.

Toyotas hybrider är utrustade med en självladdande hybridteknik. De kallas hybrider eftersom de har två energikällor, bensin och el. Men eftersom de är självladdande behöver du, till skillnad från rena elbilar och laddhybrider, inte ansluta någon laddkabel för att ladda batteriet.

Hybridsystemet i våra hybrider är konstruerade för att hålla under hela bilens livstid. Eftersom en rad mekaniska delar – som koppling, generator och startmotor – inte behövs minskar dessutom risken för oförutsedda framtida kostnader. Dessutom täcks alla hybridkomponenter, inklusive hybridbatteriet, av Toyotas 5-åriga/100.000 km*-garanti.

*Det som inträffar först.

Batterierna i en laddhybrid från Toyota är konstruerade för att hålla under hela bilens livstid. Som en extra trygghet har varje batteri en garanti på fem år/100 000 km* som med en årlig hybridhälsokontroll förlänger batteriet i upp till 10 år. När bilen och batteriet nått sin fulla livslängd säkerställer vårt återvinningssystem att det hanteras säkert och ansvarsfullt.

*Det som inträffar först

Vår elektriska SUV Toyota bZ4X har en räckvidd på upp till 512 kilometer enligt WLTP. Räckvidden varierar beroende på drivlina, vald utrustningsnivå och lokala omständigheter.

Vätgasbilar laddas inte på samma sätt som en elbil. Du tankar bilen med vätgas på en station, på samma sätt som en vanlig bil som körs på bensin eller diesel. Att tanka går ungefär lika fort; det tar 3-5 minuter för att tanka fullt. Elektriciteten skapas när syre reagerar med vätgasen inuti bränslecellerna. Så du behöver aldrig ladda en vätgasbil med el.

Den senaste generationen av Toyotas vätgasbilar klarar upp till 65 mil på en enda tankning, helt utsläppsfritt.

När det gäller livslängd är varje bränslecell konstruerad för att hålla under hela bilens livstid. Med garanti som omfattar 100.000 km kan du känna dig trygg. Vårt program för återanvändning, säkerställer att när bränslecellerna når sin fulla livslängd kan de återanvändas för andra saker eller tas om hand säkert och ansvarsfullt.

Vätgas är universums vanligaste grundämne och finns överallt omkring oss. Därför är det kanske inte förvånande att det därmed är säkrare att hantera än bensin eller diesel. Som experter på nollutsläppsinnovationer har vi många års erfarenhet av tester med vätgasdrivna bilar i extrema situationer och temperaturer. Allt för att säkerställa att de kan användas lika tryggt och säkert, precis som vilken annan modell som helst. Våra bränslecellstankar är extremt skyddade – starka nog för att klara ett kulskott på nära håll. Som förare kan du med andra ord känna dig trygg.

Våra olika elektrifierade bilar

Elbil

Våra elbilar drivs enbart på elektricitet, utan annat bränsle och helt utan avgaser.

Mer om elbilar
Hybrid

Hybrid är ett bra val, inte bara för miljön utan även för plånboken.

Mer om hybrider
Laddhybrid

Laddhybrider har flexibiliteten att både kunna laddas och tankas.

Mer om laddhybrider
Vätgasbil

Tanka vätgas på vanlig mack och kör med endast vattenånga som utsläpp.

Mer om vätgasbilar